Vacature Student-Lid Opleidingscommissie 
Wil jij samen met je docenten meedenken over jouw opleiding? Heb jij altijd al je mening over je opleiding willen delen? Wil jij ervaring opdoen in de medezeggenschap van je opleiding? Dan is dit je kans!

Voor elke opleiding is een opleidingscommissie (OC) ingesteld met als doel de kwaliteit van de opleiding te bewaken. Elke OC bestaat voor de helft uit docenten en de andere helft uit studenten.

Wat doet een opleidingscommissie?  
De OC is dé plek waar een student terecht kan met op- en aanmerkingen, klachten of wensen die betrekking hebben op de opleiding. In de OC komen studenten en docenten samen om allerlei aangelegenheden binnen de opleiding te bespreken. Binnen de OC worden bijvoorbeeld de vakevaluaties besproken, kan worden meegedacht over langetermijnbeleid en kunnen de leden discussiëren over de inhoud van het programma van de opleiding. Soms worden voorstellen tot wijziging van de OER ter advies of instemming voorgelegd aan de OC: dan vergadert een OC en komt met een inhoudelijke reactie.  

De studentleden van de OC zitten er om de studenten van de opleiding te vertegenwoordigen. Zij fungeren dus ook als aanspreekpunt. Bij hen kunnen studenten terecht om hun mening over de opleiding te laten horen, bijvoorbeeld als er irreële toelatingseisen voor een vak gelden, als vakken niet goed op elkaar aan lijken te sluiten, of als bepaalde punten binnen een vak voor verbetering vatbaar zijn. Op de facultaire website staan daarom ook de contactgegevens van de OC.

Inhoud en vergoeding van de functie
De OC vergadert ongeveer vier keer per jaar. Per bijgewoonde vergadering zal je een vergoeding van 36 euro (2022-2023) ontvangen van de faculteit, die aan het einde van het academische jaar wordt uitgekeerd. 

 De OC heeft de volgende (wettelijke) taken: 

  • Advies uitbrengen over wijzigingen in (bepaalde delen van) de Onderwijs- en Examenregeling (OER). 
  • Het uitoefenen van het instemmingsrecht op bepaalde onderdelen van de OER. 
  • Het jaarlijks beoordelen van de wijze van uitvoeren van de OER. 
  • Het gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan de directeur onderwijs en het faculteitsbestuur. De gevraagde adviezen van de OC’s worden via het faculteitsbureau ook ter kennisgeving aan de faculteitsraad gezonden. 

Ben je enthousiast geworden over deze functie, reageer dan vóór 8 mei met een korte motivatie en je CV op het volgende e-mailadres:

extern@gfe.nl

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen