Welkom op de site van de Groninger Fiscale Eenheid, de studievereniging voor studenten fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De vereniging heeft ten doel de afstand tussen studenten, docenten en de arbeidsmarkt te minimaliseren. Dit probeert zij te bereiken door middel van het organiseren van verscheidene activiteiten, waaronder de Tax Tour, Taxeer your Career, de Kantorendag, kantoorbezoeken en een Buitenlandse Studiereis. Iedere maand is er tevens een borrel in café de Wolthoorn waar de leden elkaar beter kunnen leren kennen onder het genot van een drankje.

Lidmaatschap van de GFE kent vele voordelen. Zo ontvang je als lid een belastingwettenbundel en heb je toegang tot college-aantekeningen en oefententamens. Daarnaast bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan tentamentrainingen georganiseerd vanuit de vereniging, vaak in samenwerking met een kantoor. Ook kun je boeken kopen met ledenkorting die vervolgens bij jou thuis worden bezorgd.

De GFE is een gezellige vereniging, maar naast gezelligheid kan de GFE ook veel betekenen tijdens en na je studie. De vereniging is een goede start bij het opbouwen van een netwerk binnen de fiscaliteit. In de eindfase van je studie biedt de GFE jou de mogelijkheid op verschillende manieren in contact te komen met kantoren. Dit kan bruikbaar zijn voor het vinden van een stageplek of werkstudentschap met wellicht uitzicht op een baan.

Onze vereniging streeft ernaar haar activiteiten op een zo duurzaam mogelijke manier tot stand te brengen. Zo letten we erop wat we wel of niet laten drukken, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer en scheiden we ons afval. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat de GFE afgelopen jaar door The Green Office beloond is met een zilveren duurzaamheidslabel.

Green_label.jpeg