Namens de vakgroep Belastingrecht van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hoge Raad der Nederlanden maken wij je graag attent op het volgende bericht:

Beste studenten fiscaal recht,
 
De belastingkamer van de Hoge Raad nodigt jullie graag uit om een pleidooi bij te wonen. Dat is bijzonder omdat zittingen in belastingzaken normaal gesproken besloten zijn en er bovendien niet vaak gepleit wordt bij de Hoge Raad. De meeste zaken worden namelijk schriftelijk afgedaan. Er kan alleen worden gepleit door een advocaat. In een tweetal zaken hebben de partijen toestemming gegeven studenten het pleidooi te laten bijwonen. De ene zaak gaat over dividendbelasting, de ander over vennootschapsbelasting. 
 
Er zijn dus twee mogelijkheden om een pleidooi bij te wonen.
 
Het pleidooi in de dividendbelastingzaak vindt plaats op woensdag 17 mei. Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):
 
13.30: inloop met thee en koffie
14.00: inleiding: waar gaat de zaak over?
14.30: aanvang pleidooi
15.00 (schatting): ruimte voor (niet-zaaksgerelateerde) vragen aan de raadsheren en de Advocaat-Generaal
 
Het pleidooi in de vennootschapsbelastingzaak vindt plaats op woensdag 28 juni. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit (onder voorbehoud):
 
13.30: inloop met thee en koffie
14.00: inleiding: waar gaat de zaak over?
14.30: aanvang pleidooi
15.00 (schatting): ruimte voor (niet-zaaksgerelateerde) vragen aan de raadsheren en de Advocaat-Generaal
 
Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar hrn-coordinatoren-wb-fiscaal@hogeraad.nl.
 
Vermeld hierbij duidelijk je voor- en achternaam en op welke dag je aanwezig wilt zijn. Het is mogelijk om je op te geven voor beide dagen.
 
Het definitieve programma wordt op een later moment bekend gemaakt. Alleen een aanmelding en een geldig legitimatiebewijs geven toegang tot het pleidooi.
 
De deadline voor de aanmelding is: 
- 3 mei 2023 (voor het pleidooi van 17 mei); en 
- 14 juni 2023 (voor het pleidooi van 28 juni).
 
Vragen? Mail naar hrn-coordinatoren-wb-fiscaal@hogeraad.nl.

Let op: dit is geen evenement van de GFE maar slechts een kennisgeving. Dit betekent dat reiskosten die worden gemaakt voor deze dag niet door de GFE worden vergoed. Daarnaast heeft de vakgroep aangegeven dat er vol=vol geldt, wees er dus snel bij met inschrijven!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen